contact
 
 
 
 

Internet beveiliging


Het Internet is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Sterker nog, economen beschouwen het als een stuk infrastructuur van cruciaal belang en het is te verwachten dat het Internet alleen nog maar groter en uitgebreider gaat worden.
Ook de jeugd maakt op allerlei manieren gebruik van het Internet. Ze zoeken informatie voor school, houden contact met elkaar via MSN, Hyves, facebook en andere sociale netwerken. Maar ook via online omgevingen zoals Habbo, Second Life en World of warcraft. Meer en meer kinderen brengen vrijwel al hun vrije tijd door op het Internet.
Helaas is al dat internetgebruik niet zonder gevaren. Natuurlijk, zaken als virussen, spyware en spam kennen we allemaal en daar kunnen we ons aardig tegen wapenen. Toch blijkt uit onderzoek dat 70% van de jongeren mailtjes opent, op links klikt en dingen installeert zonder dat ze enig besef hebben wat de mogelijke gevolgen kunnen zijn.

Naast deze zaken zijn er ook nog andere, minder voor de hand liggende bedreigingen die op de loer liggen. Zo is bekend dat kwaadwillenden Hyves, facebook etc afstruinen op zoek naar slachtoffers en ze vervolgens via MSN benaderen, terwijl ze zich voordoen als bv een leeftijdsgenootje.
Maar ook is het heel goed mogelijk dat jongeren in aanraking komen met websites met allerlei vormen van ongewenste inhoud. De meest voor de hand liggende zijn sites over sex, racisme, haat, occultisme, etc. Maar er zijn veel meer categorieën te bedenken.

Speciaal voor organisaties met extra zorg voor jongeren, heeft IAG Consultancy een kant en klaar product ontwikkeld waarmee wij, tegen een betaalbaar tarief, uw organisatie kunnen helpen uw internet aansluiting zo veilig mogelijk te maken. Deze oplossing is geschik voor een omgeving tot 25 gebruikers. Heeft u meer gebruikers? Dan zijn er altijd mogelijkheden om een uitgebreidere oplossing neer te zetten.

Onze oplossing heeft een aantal specifieke kenmerken waar onze bestaande klanten erg tevreden over zijn:

- Er zijn 55 verschillende categorieën van internetpagina's waar op gefiltert kan worden.
Niet alleen de meest voor de hand liggende soorten internetpagina's zoals die met sex, geweld en racisme kunnen worden geblokkeerd, maar ook minder voor de hand liggende sites met onderwerkpen als anorexia, zelfmoord, drugs, occultisme of hacking. De volledige lijst vind u hier. Maar vanzelfsprekend sturen we de lijst ook graag naar u op!

- Elke vorm van filtering kan persoons- dan wel groepsgebonden gemaakt worden (bv op leeftijdscategorie).
Dit betekent dat alle mogelijke manieren van filtering/bescherming afzonderlijk in- dan wel uitgeschakeld kan worden!

- Internetgebruik kan worden gereguleerd
Kent u dat? Jongeren die al hun vrije tijd achter het Internet doorbrengen? Met onze oplossing kunt u dat reguleren. U kunt tijdblokken instellen waarbinnen gebruik gemaakt kan worden van het Internet, maar u kunt ook aangeven hoeveel uur er per dag gebruik gemaakt kan worden binnen deze blokken. De jongeren leren dan heel snel om bewust om te gaan met hun internettijd en wat ze op het Internet doen!

- Internetverkeer kan worden gereguleerd
Er zijn vormen van internetgebruik die erg veel bandbreedte nodig hebben. Denk daarbij aan het downloaden van muziek en films, het bekijken van filmpjes op bv youtube of het gebruik van een webcam. Onze oplossing kan per verkeerssoort een maximale bandbreedte toekennen of blokkeren.

- Het interne netwerk is volledig beveiligd
Onze oplossing is ook een volledige set aan beschermingmiddelen tegen gevaren van buitenaf. Het apparaat herbergt een volledige laag-7 firewall, anti-inbraak software (IPS), anti-virus, anti-phishing en, indien gewenst, een volwaardige anti-spam oplossing.

- Rapportage
Per gebruiker kunt u bekijken of deze niet heeft geprobeerd zich aan de afspraken te onttrekken. U kunt eenvoudig de Viewpoint software gebruiken om het internetverkeer in kaart te brengen.

Naast deze eigenschappen kent onze oplossing nog en aantal andere handigheden:
- Virtual private network (VPN)
Met deze software, kunt u vanaf elke willekeurige lokatie een beveiligde verbinding maken naar het interne netwerk en zodoende overal toegang hebben tot documenten, computers of het beheer gedeelte van onze oplossing.

- Klein en energiezuinig
Indien u denkt wat we met een compleet serverpark aan komen zetten, dan moeten we die gedachte corrigeren. De afmetingen van ons systeem zijn: 22.5 x 14.9 x 3.6 cm. Kleiner dan een pak printpapier! Het energieverbruik is maximaal 210 watt.

- 3G failover
Indien om welke reden dan ook het Internet uitvalt, dan kan ons systeem naadloos overschakelen naar UMTS, het hoge snelheids netwerk van uw mobiele telefoon aanbieder. Een UMTS abonnement is vanzelfsprekend niet bij ons systeem meegeleverd.

- Koppelen meerdere vestigingen
Met onze oplossing op al uw vestigingen, kunnen wij een omgeving bouwen waarop de verschillende netwerken onderling met een beveiligde verbinding met elkaar verbonden zijn alsof het één en hetzelfde netwerk betreft. U heeft dan toegang tot centrale gegevens of apparatuur, zoals een database server of printer, welke fysiek op een andere lokatie staat.

- Uitstekende VOIP ondersteuning
Maakt uw vestiging gebruik van VOIP (Voice-over-IP) of telefoneren via het Internet (bv met kabelmodem)?  Dan helpt ons systeem de gesprekskwaliteit te waarborgen.

Eventueel als extra, kunnen wij de omgeving uitbouwen tot een volwaardige anti-spam omgeving voor uw organisatie. Tevens is het mogelijk om een download manager te installeren. De download manager stelt de jongeren in staat om via bittorrent of usenet te downloaden. De download wordt dan klaargezet op een separate server. De beheerder kan de download controleren voordat de aanvrager er de beschikking over krijgt. De download manager wordt geïnstalleerd tegen meerprijs.

De oplossing  is uiterst betaalbaar. Voor een omgeving tot 25 gebruikers kost u, inclusief de licenties voor het eerste jaar 3700.

Hiervoor krijgt u het volgende:

- De stille en energie zuinige hardware (wifi versie)
- De gebruikers configuratie
- De fysieke installatie (uitgaande van een omgeving waarbij een onbeveiligde internetaansluiting en een aansluiting naar het interne       netwerk voorhanden is)
- Een maand lang finetuning van verkeer wat initiëel over het hoofd is gezien.
- Beheerinstructie
- Licenties voor: Gateway Anti-Virus, Anti-Spyware, Intrusion Prevention en Application Firewall service, evenals Content Filtering   Services, ViewPoint en 24x7 Support met Firmware Updates. De laatste twee via de fabrikant.
- 2 VPN's
Daarna zij de jaarlijkse kosten:
€ 300 voor alle licenties

Eventuele extra's:
Anti-spam oplossing: €600 per jaar
Download manager: €1500 eenmalig, geen jaarlijkse licentiekosten

Daarnaast is het mogelijk om het beheer van de oplossing aan ons uit handen te geven. De kosten hiervoor worden individueel berekend. Ook hierin kennen wij scherpe tarieven!