contact
 
 
 
 

Over ons


Infosec, Awareness & Governance Consultancy. IAG is een jong bedrijf met veel historie. Als bedrijf bestaan wij sinds juli 2008, als professionals gaat onze ervaring terug tot het midden van de jaren 80.

Primair houden wij ons bezig met de factor mens in de informatiebeveiliging. Onderzoek door organisaties als KPMG, Gartner en de amerikaanse FBI laten zien dat het overgrote gedeelte van de beveiligingsincidenten (zo'n 80%) te wijten is aan mensen, en niet aan apparatuur.

Een klein deel van deze mensen zijn kwaadwillend en hebben het op uw gegevens, computersystemen of goede naam voorzien.

Dit is het deel wat buiten uw invloedssfeer ligt en waar u zich alleen maar kunt wapenen. Het andere deel zijn mensen die niets kwaads in de zin hebben, maar nonchalant, onnadenkend, ongeinformeerd, ongetraind of ongeinteresseerd zijn. Hieronder vallen uw medewerkers, leveranciers maar ook uw klanten. Deze liggen wel degelijk binnen uw invloedssfeer.


Wat IAG zo anders maakt is het feit dat we primair kijken naar de risico's welke te vermijden of te minimaliseren zijn door de menselijke component zich anders te laten gedragen. Onze risico analyse kijkt eerst naar de risico's veroorzaakt door mensen voordat we met dure technische oplossingen komen.

Vanzelfsprekend betekent dit niet dat we niet geloven in technische oplossingen. Soms is dat simpelweg de meest kosteneffectieve oplossing. 

Wij hebben speciale oplossingen voor het MKB waardoor we modulair, tegen een vooraf afgesproken bedrag, op projectbasis juist die informatie te beveiligen welke belangrijk is. Zonder franje, zonder landurige trajecten.

Neem eens contact met ons op om te kijken hoe we binnen UW organisatie de informatiebeveiliging op een hoger plan kunnen krijgen.